Објављено од стране: Кнез Доброхна | март 26, 2008

Три разлога због којих треба одбити бесплатне акције јавних предузећа

Обраћам се само онима који желе нешто више у животу од пуке животињске егзистенције.

Обраћам се само онима који познају надмоћ духовног над материјалним.

Обраћам се само онима који знају да је бивање Србином пре свега дужност.

Обраћам се само онима који желе да се крећу Стазом Србинде, без обзира на околности које им руше животе.

Обраћам се само онима који желе да буду страшне и вечним ледом оковане горе унутар којих пламте ватре бесмртности, који желе да буду те планине око којих бесне олује, али које се не мичу већ се презриво подсмехују тим бедним олујама.

Обраћам се само онима који желе да буду Нова Србска Аристократија: само онима који знају да племенитост обавезује.

Три разлога због којих треба одбити бесплатне акције јавних предузећа:

1. Подела бесплатних акција је додела милостиње. Не постоји друго име за добијање онога што ти не припада, осим милостиње. Не постоји ни један разлог зашто би било ко од грађана ове земље требало да добије те бесплатне акције; тврдња да смо ми, плаћајући порез, улагали деценијама у та јавна предузећа и да сада треба да добијемо део колача је у најмању руку идиотизам: наши преци и ми нисмо улагали ништа у та предузећа, већ смо плаћали порез, што је била наша дужност према држави, а која је са своје стране тај новац преусмеравала у та јавна предузећа. У крајњу руку, ако неко и каже да је плаћао порез само због тих предузећа (што је свакако дрскост која није својствена великом броју људи, пре свега оним честитим и поштеним људима), он није плаћао порез да би на крају добио бесплатне акције, него да би имао, примера ради, струју. Дакле, додела ових акција је ништа мање него милостиња.

2. Она је корупција на највишој равни. У овој земљи има више од четири милиона губитника транзиције. Да ли ико заиста мисли да ће постати добитник транзиције тако што ће добити акције у вредности од наводних хиљаду евра? Неће, али ће то бити изврстан повод да слуге лихварске интернационале и светске плутократије, то јест, наши властодршци, кажу како су смањили број тих губитника. Питам: да ли ико сме у овој земљи да каже, да је на последњим изборима Борис Тадић победио само захваљујући овој акцији-корупцији? Више стотина хиљада људи (а свако од нас зна, или је чуо за неке од њих) изашло је и гласало за Бориса Тадића само зато што су се уплашили да неће добити ове акције ако победи Томислав Николић. Борис Тадић је победио захваљујући највећем олошу који је у стању да своје Отачаство прода за милостињу! Да ли желите да Вас неко сутра назове тим именом? Која честита особа би била равнодушна због тога? Кога не би пекла савест?

3. Она је мито оних који уништавају Свету Србију! Оних који нам грабе све што имамо, оних који нас понижавају, оних који нам забрањују да мислимо и да будемо Срби! Она је мито оних који су нас бомбардовали, који су нам отели Крајину, оних који су нам отели Косово и оних који нам отимају Републику Србску! Ако се данас продате за хиљаду евра, како ћете сутра одбити милионе када Вам их понуде за продају своје Крви и свог Отачаства?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: